Пипо Индзаги изравни рекорда на Герд Мюлер от 70 гола в Европа


.

Пипо Индзаги изравни рекорда на Герд Мюлер от 70 гола в Европа

Ветеранът в отбора на Милан Филипо Индзаги отбеляза два гола в първия мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Олимпик Марсилия. По този начин стрелецът изравни рекорда на Герд Мюлер от 70 гола в европейските турнири.

"Шампионската лига е специален турнир за мен. Бях сигурен, че ще спечелим първия мач. Но ние трябва да спечелим и втория, а след това ще се изправим срещу Реал Мадрид два пъти. От тези мачове зависи всико.", коментира нападателят.

"Моят рекорд от голове? Това постижение, както и всички купи, които сме спечелили са голямо удовлетворение за мен, защото в Милан са играли такива голмайстори като Джордж Уеа, Марко Ван Бастен и Андрий Шевченко."

"За винаги ще помня думите на Адриано Галиани, че аз съм легенда, като Паоло Малдини."

Ветеранът направи и кратък коментар за един от съотборниците си Роналдиньо:

"Роналдиньо е велик шампион. Въпреки че не игра в Марсилия, той е най-големия ни фен, защото е готов да насърчи всички преди мача."

"Това се е случвало и с мен, когато не съм бил пускан в игра. Но в такива моменти, ние трябва да мислим кое е най-добро за отбора, тъй като всички искат да играят, а на терена трябва да са 11 човека." - добави Индзаги.

 

Димитър Ангелов

  Сподели
174