Късна победа на Слован над Лудогорец (видео)


В. Мухарски

Късна победа на Слован над Лудогорец (видео)

Слован се наложи над Лудогорец с 2:1 в първи мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Българите водеха с 1:0 до 88-ата минута и дори бяха с човек по-малко, но играчите на Слован успяха да обърнат резултата. Разградчани поведоха с попадение на Теро Мантула в 65-ата минута. Христо Златински отправи коварен удар от пряк свободен удар, стражът на домакините не се намеси по най-добрия начин и изби лошото топката, а голмайсторът притича и без проблеми прати топката в мрежата.

Малко по-късно реферът даде дузпа за Слован. Вратарят Влади Стоянов обаче спаси удара на Форщ и българският тим продължи да води. Десет минути преди края ситуацията за Лудогорец стана още по-лесна, след като Ерик Грендел извърши грубо нарушение и получи втори жълт картон. Така Слован остана с човек по-малко.

Лудогорец не успя да се възползва от численото си предимство и допусна изравняване в 88-ата минута. Халенар вкара с красив удар от далеч, при който Стоянов не успя да избие топката. В добавеното време вратарят на Лудогорец спря с нарушение атака на домакините и реферът посочи за втори път бялата точка. Халенар бе точен от бялата точка и донесе успехът на своя тим.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
163