Клоп: Искаме да се изкачим на Еверест


Н. Гавазов

Клоп: Искаме да се изкачим на Еверест

Старши-треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви по време на пресконференцията си, която продължава и в момента, че иска воденият от него отбор да продължи да прогресира. Също така специалистът сподели мнението на полузащитника Себастиан Кел, че утрешният сблъсък с Байерн Мюнхен ще се реши от дребните детайли.

"Имаме намерение да продължаваме да растем. Повиши ли се нивото на немския футбол в сравнение с останалите? Дори не знам това. Не мога да кажа, че доминираме, по-скоро настигнахме останалите. Ще се опитаме да се класираме за финалите още и още, но дали ще се получи, това вече е отделен въпрос.

Мачът ще се реши наистина в детайлите, но за да сме готови за тях, тези детайли трябва да се познават добре. Срещат се два силни съперника и целия свят ще наблюдава тази схватка.

Хората не един път са се изкачвали на Еверест, но са били принуждавани да се връщат с десет метра назад от върха. Но те са се опитвали. Ние също ще се опитаме. Този отбор се разви много за последните пет години и смятаме, че подобно нещо можеше да се случи само с този отбор. Вероятно именно това добавя емоционалният момент в случващото се", заяви Клоп.

 

  Сподели
138