Хитцфелд: Шансовете на Борусия Дортмунд са малки


Н. Гавазов

Хитцфелд: Шансовете на Борусия Дортмунд са малки

Бившият старши-треньор на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд сподели мнението си за предстоящия финал в Шампионка лига между неговите бивши отбори. Както е известно, след 48 часа двата флагмана на немския футбол ще се изправят един срещу друг в мач, който ще даде отговор на въпроса: Кой ще седне на европейския трон? Според авторитетният специалист, това ще е Байерн Мюнхен.

"Ако анализираме играта на двата отбора, тенденциите, то преимуществото е на страната на Байерн. На първо място благодарение на успеха в Бундеслигата. 25 точки разлика от Борусия Дортмунд! Мюнхенци поставиха цяла серия от рекорди. Например, те допуснаха само 18 гола. Три от тях са в последната среща, която не решаваше нищо. Фантастични цифри!

Всичко това показва, че играта на Байерн Мюнхен се подобри много, а готовността на играчите да бягат и интензивно да влизат в единоборствата се повиши много. Възхищение буди и командния дух: всеки един се труди за своя съотборник, сражава се до края - по-рано нямаше такова нещо. И разбира се, впечатлява атаката. В Байерн всеки един може да вкара победния гол или да даде извеждащ пас. Мюнхенци са станали по-гъвкави и сегашните им действия нямат нищо общо с миналогодишните. Байерн постави своите рекорди и заради това да променя в хода на играта тактическите постройки.

Дортмундци в последно време позабавиха темпото. Вероятно заради травмите. Но щом на "Уембли" няма да го има Гьотце, то шансовете на Борусия са малки. Ето защо смятам Байерн за явен фаворит.

Предполагам, че баварците ще са в отлично състояние. Те във висша степен са концентрирани и в същото време могат да действат хазартно. Може да се каже, че страстта и волята за победа, които са присъщи на Юп Хайнкес и Матиас Замер напълно се предадоха на отбора.

Прогнозата ми е 2:1 в полза на мюнхенци. Борусия е класен отбор, който може да вкарва. Но тяхната игра през този сезон не е толкова интензивна като тази на мюнхенци. Освен това защитата допуска много грешки. Въпреки всичко това, Борусия проведе в Шампионска лига един фантастичен сезон", заяви Хитцфелд.

 

  Сподели
130