Реал бе близо до сензацията, но Дортмунд отива на финал (видео)


В. Мухарски

Реал бе близо до сензацията, но Дортмунд отива на финал (видео)

Реал Мадрид победи Борусия Дортмунд с 2:0 в 1/2-финална среща-реванш, но това не бе достатъчно за "белите" да се класират напред. Първият мач в Дортмунд завърши с победа 4:1 за германския тим, който отива на финала в Шампионската лига.

През първата част "белите" бяха по-активни. в 4-ата минута Гонсало Игуаин получи кълбото в наказателното поле, но пропусна добра възможност като се забави и Вайденфелер изби удара му. Малко по-късно Кристиано Роналдо получи подаване от Йозил и стреля от 17 метра, но не уцели вратата. В 13-ата минута бе и първия шанс пред нападателя на Борусия - Роберт Левандовски, който получи топката в наказателното поле, обърна се и шутира право в ръцете на Доего Лопес.

В 15-та минута при една страхотна комбинация между Игуаин и Йозил, изведе последния сам срещу вратаря, но немския национал стреля в аут. В 15-ата минута Марио Гьотце трябваше да напусне терена, защото получи контузия. На негово място в игра се появи Кевин Гроскройц.

В последната минута на полувремето CR7 стреля от близо 30 метра от пряк свободен удар, който мина високо над вратата. В ответната атака трима играчи на Борусия излязоха срещу двамата защитници на Реал, но подаването на Гройскройц бе неточно.

В началото на втората част Левандовски имаше шанса да открие резултата, но останал сам срещу Диего Лопес, стреля мощно, топката се отби в напречната греда и излезе в аут. В 62-ата минута "жълто-черните" можеха да решат всичко и да поведат с 1:0 на "Бернабеу", но Диего Лопес спаси удар на Гюндоган от малкото наказателно поле.

В 76-ата минута Левандовски бе близо до попадение, но защитата на Реал се справи с положението. В края на мача паднаха головете. В 82-ата минута Реал поведе с попадение на резервата Карим Бензема. Пет минути по-късно Серхио Рамос удвои резултата, а негов асистент стана Бензема. До трети гол, обаче така и не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
217