Ще има ли реванш Дебрецен - Левски ?


FUTBOL-TV

Ще има ли реванш Дебрецен - Левски ?

В мач-реванш от последния 4-ти предварителен кръг на ШЛ се срещат тимовете на Дебрецен и Левски. Унгарците спечелиха в София с 2:1 и направиха класирането на Левски в групите на най-елитния турнир практически невъзможно. Не толкова заради това, че унгарците са силни - техния футбол е в по-голяма криза от нашия, но истината е, че ние сме много слаби. Дебрецен показа в София бърза игра и водене на топката с голяма скорост. Ние повече мачкахме коженето кълбо и не знаехме какво да го правим. И в резултат - поредният анонимен отбор след БАТЕ, който ще влезе в групите на Шампионската лига за сметка на Левски.

Какво можем да очакваме в Унгария? Добрата и подредена игра на унгарците в София, несъмнено ще се пренесе и в Будапеща, където ще се играе мача. Схемата с която ще излезе противникът е 4-4-2 и най - вероятно мачът няма да е затворен изобщо, защото унгарците чрез включването и на атакуващите си халфове, ще се опитат да вкарат гол много бързо и да решат мача. Някакво илюзорно предимство за българите е наказанието на капитана Золтан Киш, но това е по-скоро за успокоение.

Какво биха направили момчетата на Ратко Достанич? На Левски му трябва пространство за атаките по фланга и тайната на успеха( може би само българския шампион не я знае?) е много движение по терена. Да се надяваме, че този път Христов и Йовов подпомагани от Жоазиньо и Зе Соарес по крилата ще направят голям мач и поднесат изненадата. Което само може да ни радва и да се гордеем, че сме българи. Но съвсем резонно си задавам въпроса: кой ще вкара гола, и след като унгарските защитници неутрализираха нападението ни, което в София бе най-слабият елемент на отбора, каква е причината да не го направят и сега, пред своя публика?

Истината е, че шансовете са много малки за българския отбор. Ако гледаме резултата тогава нищо не е загубено, но ако гледаме играта, която демонстрираха в София, аз лично виждам илюзии. Най - хубаво ще бъде да пиша как Левски ще разполови Дебрецен и ще ги отнесе. Но мисля е по-правилно да се казва истината и да оставим празните надежди някъде другаде. Прогнозата ми за срещата е минимална победа за Дебрецен. Разбира се нищо не пречи да пожелаем успех на българският шампион. Чудеса стават понякога, защо и нас не ни огрее?

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262