Байерн взе преднина от четири гола преди реванша с Барса (видео)


В. Мухарски

Байерн взе преднина от четири гола преди реванша с Барса (видео)

Байерн Мюнхен победи Барселна с 4:0 в първия полуфинален мач от Шампионската лига. Каталунците могат да имат претенции към две от попаденията на баварците.

Двубоят на "Алианц Арена" започна с положение за домакините още във 2-ата минута. Ариен Робен се озова на добра позиция и стреля, но Виктор Валдес спаси удара на холандеца. След още седем минута Барса създаде първото си чисто положение. Шави центрира от корнер, а Жерар Пике засече топката с глава, но кълбото мина на сантиметри от вратата на Мануел Нойер.

В 25-ата минута резултатът бе открит. Робен центрира отдясно, Данте надскочи Дани Алвеш, свали топката към непокритият Томас Мюлер, който с глава простреля от близо Виктор Валдес и откри резултата за баварците - 1:0. В 29-ата минута Барса бе близо до изравняване, но пас за Меси бе пресечен от Данте, който изчисти в корнер. През първата част играчите на Байерн на няколко пъти имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 49-ата минута Байерн стигна до нов гол след изпълнение на ъглов удар. Гомес засече с глава центриране и прати топката във вратата на испанците, но на повторенията стана ясно, че той е бил в положение на засада - 2:0. В 52-ата минута Томас Мюлер пробва удар, който обаче излезе в аут. В 55-ата минута добра ситуация се откри и пред Рибери, който получи пас от Робен, французинът стреля с ляв крак, но топката мина до гредата.

В 58-ата минута Робен стреля с глава, но неточно. В 69-ата минута Меси пробва удар, но Данте успя да избие в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Алексис не очакваше топката да стигне до него и пропиля добър шанс за гол. В 73-ата минута Рибери намери Швайнщайгер, той пусна към Робен, а до него Мюлер извърши нарушение срещу Алба, но такова не бе отсъдено и холандецът реализира за 3:0.

В 77-ата минута пред Бартра се откри добра възможност да намали, но неговият изстрел бе доста неточен. В 80-ата минута Мюлер се озова на добра позиция, справи се с Пике, но ударът му бе спасен от Валдес. Две минути по-късно Рибери пусна на Алаба, който бе до него, а той центрира към Мюлер, който този път заби топката във вратата на Барса за четвърти път. В края на мача Жорди Алба си изкара жълт картон и по този начин няма да вземе участие и в реванша.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
160