Хайнкес: Беше важно да не допуснем гол до почивката


Н. Гавазов

Хайнкес: Беше важно да не допуснем гол до почивката

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес коментира срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига против Ювентус, в която неговият отбор не остави никакви съмнения относно превъзходството си и с общ резултат от двата мача 4:0 се класира за следващия етап на престижния турнир.

"Не беше лесно да се концентрираме върху играта, след като преди четири дни спечелихме Бундеслигата. През първите 20 минути това се отрази на действията ни. Губехме топката в елементарни ситуации, не успяхме да наложим атакуваща игра. Беше много важно да не допуснем гол през първото полувреме, за да се обезопасим, но постепенно започнахме да налагаме стила си и взехме всичко под свой контрол. След почивката играхме забележително и в края на краищата заслужихме победата", сподели Хайнкес.

"На почивката обсъдихме някои тактически моменти. Това много ни помогна във второто полувреме. Доста ни хвалиха през последните няколко седмици. Приятно е, но на терена трябва да забравим за тези неща", допълни наставникът на Байерн.

"Провеждаме добър сезон. Спечелихме Бундеслигата, но имаме и други цели пред себе си. Ще видим, намираме ли се на същото ниво както Барселона и Реал Мадрид. Буйтен? При него възникнаха проблеми със зрението, затова той поиска да бъде заменен", каза Хайнкес.

 

  Сподели
92