Конте: Байерн ще доминира в Европа


Н. Гавазов

Конте: Байерн ще доминира в Европа

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте сподели мнението си за срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига против Байерн Мюнхен, в която неговият отбор претърпя второ поражение с 0:2 и с общ резултат 0:4 се класира за следващия етап на състезанието.

"Знаехме, че ни предстои да решим трудна задача. Но при всички положения искам да поздравя играчите за работата, която свършихме през последните 18 месеца. Никой не обича да губи, но трябва да признаем това, когато се срещаш с отбор, който е по-силен от вас. Байерн игра в два финала за последните три години, затова знаехме каква е разликата в класите. Имахме едни и същи проблеми при всяка схема на игра. Убеден съм, че Байерн е един от най-добрите отбори в Европа и ще бъде такъв в продължение на много години", заяви Конте.

"Немският отбор наистина е много силен - индивидуално и колективно. Вършат на терена невероятни неща, борят се за всеки мач. Тежко е да се играе срещу тях. Ние направихме всичко каквото можахме", каза още наставникът на Ювентус.

"Също така искам да благодаря на запалянковците за тяхната подкрепа. Събудихме се от един приятен сън и сега трябва да се съсредоточим върху вътрешното първенство. И да го направим възможно най-бързо, защото искаме да спечелим второ подред Скудето. Това ще е голямо постижение за нас", завърши Конте.

 

  Сподели
123