Станаха известни премиите в Реал при победа в ШЛ


Н. Гавазов

Станаха известни премиите в Реал при победа в ШЛ

Стана известен размера на премиите, които ще получи всеки един футболист от Реал Мадрид в случай, че отбора спечели сегашното издание на Шампионска лига. Според информация на наши испански колеги, ако столичани победят в последната среща в най-престижния европейски клубен турнир, играчите ще вземат по 520 000 евро.

На практика обаче, в ръцете на футболистите ще остане само половината от тази сума, тъй като според новия Закон за данъчно облагане, испанската държава ще трябва да прибере 50 % от възнагражденията.

Както е известно, късно снощи Реал Мадрид загуби с 2:3 от Галатасарай, но с общ резултат 5:3 се класира за полуфиналите на турнира. Досегашното представяне на испанците обаче е повече от скандално, след като колективът на Жозе Моуриньо беше сериозно подпрян в мача на "Олд Трафорд", който испанците губеха преди да бъде изгонен Нани.

Не по-малко скандална бе картината по време на домакинството срещу Галатасарай, когато съдията спести червени картони и две дузпи за испанците, а в навечерието на снощния мач в турската столица, УЕФА отхвърли жалбата на "Чим Бом" относно жълтия картон на Йълмаз, който бе наказан за симулация, въпреки че на снимките и видеоповторенията ясно се вижда, че нападателя е настъпен от Серхио Рамос.

 

  Сподели
138