Тиаго Силва: От дете съм фен на Барселона


Н. Гавазов

Тиаго Силва: От дете съм фен на Барселона

Защитникът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва призна в навечерието на срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига против Барселона, че от дете е бил привърженик на каталунците, когато на "Камп Ноу" играха едни от най-големите имена в историята на "блаугранас".

- Вероятно отсъствието на Меси ще ви помогне?

- Не знам, дали ще играе или няма да играе. Винаги е трудно да го опазиш, когато се движи с топката, той просто я залепя за крака си. Вероятно неговото отсъствие ще ми донесе малко облекчение, но Барселона има още Вия, а също и Педро. При тях играе не само най-добрия футболист в света, отборът им е най-добър в света.

- Барселона все още търси централен защитник. Те водили ли са преговори с вас?

- Миналото лято клуба се свърза с моя агент, но ние вече бяхме дали дума на ПСЖ и беше късно да приема. Впрочем, никога не знаеш какво ще се случи по-нататък. В детството си бях привърженик на Барселона, когато там играеха Роналдо, Ривалдо и Ромарио. Бях им фен и си оставам такъв след утрешния мач.

- В контракта си имате ли записана сума за откупване на трансфера ви?

- С тези въпроси се занимава агента ми. Впрочем, бюрократичните трудности винаги могат да се преодолеят, това се знае от всички. Засега съм доволен в Париж. Какво ще се случи в бъдеще - това никой не знае.

 

  Сподели
128