Скандални решения на УЕФА преди Галатасарай - Реал (снимка)


Н. Гавазов

Скандални решения на УЕФА преди Галатасарай - Реал (снимка)

Дисциплинарният комитет на УЕФА взе скандално решение относно апелацията на Галатасарай по повод жълтия картон на голмайстора на "Чим Бом" Бурак Йълмаз в първата четвъртфинална среща от Шампионска лига с Реал Мадрид. Както е известно, реферът в този двубой Свен Моен взе някои спорни решения в полза на испанския гранд, едно от които бе картона на турчина, който в 78-та минута бе настъпен от Серхио Рамос, но скандинавският арбитър прецени, че нападателя симулира.

Веднага след мача Галатасарай изпрати жалба до УЕФА, позовавайки се на това, че играч не може да бъде наказан за симулация, ако се намира в контакт с противников футболист. Турците подкрепиха мотивите си със снимков материал, както и с видео от ситуацията. Това обаче изглежда не е впечатлило чиновниците и те потвърдиха жълтия картон на Йълмаз, което означава, че лидерът на Галатасарай и един от голмайсторите в тазгодишното издание на Шампионска лига няма да може да помогне на своите в утрешния мач срещу Реал Мадрид.

Другото скандално решение на членовете на дисциплинарния комитет е, че те потвърждават жълтите картони на Шаби Алонсо и Серхио Рамос, но не намират умисъл в тях и двамата ще пропуснат само утрешния двубой на своите и ще бъдат на разположение на Жозе Моуриньо за следващите двубои на Реал Мадрид в Шампионска лига, ако разбира се испанците се класират за полуфинала.

  Сподели
117