УЕФА може да извади Алонсо и Рамос за два мача от ШЛ


Н. Гавазов

УЕФА може да извади Алонсо и Рамос за два мача от ШЛ

УЕФА може да накаже футболистите на Реал Мадрид Чаби Алонсо и Серхио Рамос, ако се докаже, че двамата умишлено са си изработили жълти картони по време на скандалния мач срещу Галатасарай от четвъртфиналите на Шампионска лига. Пет минути преди края Алонсо безсмислено оспори съдийско решение, а пък малко по-късно Рамос изрита топката в трибуните. Картоните изключиха двамата футболисти от реванша в Турция след седмица, но по този начин те ще влязат без картони в полуфиналите на турнира.

Според правилата на УЕФА всеки играч, който умишлено си изкара жълт картон, за да пропусне следващ мач поради наказание, ще бъде санкциониран за две срещи. Мярката бе въведена след сезон 2010/2011 именно заради Реал Мадрид. Тогава камерите хванаха как Моуриньо инструктира Алонсо и Рамос да получат картони срещу Аякс, за да пропуснат последният протоколен мач от групата срещу Оксер.

От УЕФА очакват докладите на съдията Одвар Моен и на делегата на срещата Бари Брайт и тогава ще се прецени имало ли е умисъл в действията на двамата испанеца.

"Все още не е взето никакво решение по въпроса. Очакваме да постъпят двата доклада на съдията и делегата, след които ще заседаваме", заявиха от Дисциплинарната комисия към УЕФА.

 

  Сподели
95