УЕФА отложи решението си за Нани и Сър Алекс


Н. Гавазов

УЕФА отложи решението си за Нани и Сър Алекс

УЕФА отложи вземането на решение относно наказанието на крилото Нани и мениджъра Сър Алекс Фъргюсън от Манчестър Юнайтед във връзка с тяхното участие в инцидента по време на срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига против Реал Мадрид. Както е известно, португалецът стана жертва на преднамереното съдийство от страна на Джунейт Чакър и бе изгонен в 56-та минута. Оставайки с десет човека, „червените дяволи", които до този момент имаха пълен контрол върху събитията на терена, пропуснаха два гола и отпаднаха от борбата.

За червения си картон Нани е заплашен от наказание от един мач. Ако УЕФА реши, че в нарушението на португалеца има опасна игра, той може да бъде наказан и с три мача ( в 38-та минута за по-опасна игра срещу Евра Арбелоа се размина само с жълт картон).

Своята присъда очаква и Сър Алекс, който в знак на протест от безумието на Чакър бойкотира пресконференцията след мача. Сър Алекс е заплашен от парична санкция и дисквалификация от един мач.

УЕФА трябваше да вземе решението в четвъртък, но тази вечер стана ясно, че футболните чиновници са си взели още 24 часа за размисъл - по всичко изглежда, че сред тях няма единно мнение по въпроса.

 

  Сподели
91