Конте: Трябва да останем спокойни и да се наслаждаваме на мачовeте с Байерн


Н. Гавазов

Конте: Трябва да останем спокойни и да се наслаждаваме на мачовeте с Байерн

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте коментира резултатите от жребия за четвъртфиналите на Шампионска лига. Както е известно от по-рано днес, съперник на „бианконерите" ще бъде Байерн Мюнхен, като първата среща ще се състои на 2-ри април в столицата на Бавария, а реваншът е на 10-ти април в Торино.

„Разбираме, че сблъсъците на четвъртфиналите са трудни. След като играхме с Челси, сега ни предстои мач с друг миналогодишен финалист - Байерн. Това е един от най-стабилните отбори в Европа, който има преимущество заради опита си през последните години. Предстоящите срещи ще са огромен стимул за нас. Трябва да останем максимално спокойни, съсредоточени и да се наслаждаваме на игрите. Сега преследваме мечтите си и искаме да се наслаждаваме на това състояние до края", заяви Конте.

Своето мнение за предстоящия сблъсък споделиха също така Матиас Замер, Юп Хайнкес и някои от футболистите на Байерн Мюнхен.

Матиас Замер: „И двата отбора са водещи в своите национални шампионати. Ювентус е традиционно силен отбор и трябва да се намираме в добра форма и в двата си мача".

Юп Хайнкес: „Познавам добре Ювентус. Това е най-добрият италиански отбор в момента, те имат страхотен стадион. Труден противник е, който има силна защита и страхотни атакуващи качества. Ще бъде голям футбол, голяма нощ и се надявам предимството да е на наша страна.

Мануел Нойер: „Ювентус е голямо име, страхотен отбор. Знае, че италианските отбори са добре организирани. Все още мисля, че имаме възможност да продължим. Очакваме с нетърпение двата мача".

Бастиан Швайнщайгер: „Ювентус е много, много добър отбор. Това е тим, срещу който се играе много трудно. Разполагат с отлични футболисти като Андреа Пирло. В миналото винаги сме имали тежки мачове срещу тях. Особено в тактическо отношение те са отлични".

Ариен Робен: „В последната среща помежду ни тогава ги победихме с 4:1, но имахме един страхотен и много успешен сезон. Но сега те са много по-добре. Това е солиден отбор, който е силен физически. Задачата пред нас е много трудна. Освен това имат Андреа Пирло, който е един от най-добрите футболисти в света".

 

  Сподели
110