Венгер има амбициозен план за Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Венгер има амбициозен план за Байерн Мюнхен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в навечерието на срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига против Байерн Мюнхен призова своя отбор да повярва в невъзможното и заяви, че е планирал да реализира „амбициозен план" за мача.

Домакинската загуба с 1:3 оставя на „артилеристите" изключително прозрачни шансове за продължаване на борбата в Шампионска лига, тъй като сега в Мюнхен лондончани ще трябва да вкарат ти гола. Венгер обаче не губи надежда.

„В Шампионска лига Арсенал е постигал няколко победи, с които всички се гордеем. Просто трябва да убедим себе си, че имаме силите да сътворим подобно нещо и в Мюнхен. Да, шансовете ни са малко и за да го използваме е необходимо да направим невъзможното възможно. Ако нещата се получат, това ще е огромно постижение. Трябва да се постараем", заяви Венгер.

„Необходимо е да заминем за там с правилното настроение - не отрано примирявайки се с поражението, а с амбицията да се постараем да постигнем нещо. Не е необходимо да мислим: „ние все пак не може да се класираме напред". Не, това не е нужно на никого. Трябва да се постараем да се възползваме от всеки един шанс, макар че никой не вярва в нас. Отборът трябва да докаже на футболния терен, че иска това. Ще се готвим", допълни французинът.

„Как ще действаме в мача от гледна точка на тактиката? Не съм решил. Но мога уверено да ви кажа, че това ще бъде амбициозен план", съобщи още Венгер.

 

  Сподели
226