Легенда: 99.9 % от хората смятат картона за незаслужен


Н. Гавазов

Легенда: 99.9 % от хората смятат картона за незаслужен

Участникът в победния финал за Купата на европейските шампиони през 1968 година в състава на Манчестър Юнайтед Пади Креранд подложи на критика бившия играч на „червените дяволи" Рой Кийн, който след мача с Реал Мадрид категорично заяви в телевизионния ефир, че решението на Джунейт Чакър да изгони Луиш Нани е правилно.

Както е известно, скандалните действия на турския рефер продължават да заемат място в общественото пространство, особено след като се разбра, че арбитърът е почитател на испанския футбол.

„Рой Кийн се оказа в абсолютно малцинство. Никой, повтарям, никой освен Рой не каза, че червеният картон е показан справедливо. Той е единствен, който категорично заяви, че Нани е трябвало да бъде изгонен", заяви Креранд за ВВС.

„Никой не се съгласи с него, така че, защо трябва да продължаваме да говорим за Кийн? Защо не говорим за тези 99.9% от хората, които не смятат картона за заслужен? Говорим за него, защото е играл за Юнайтед? Добре, но аз също играх и взех участие в европейски финал за разлика от Рой. Реферите категорично не бяха прави!", каза още легендата.

„Единственият човек, който смята, че изгонването е справедливо, това е Рой Кийн. Аз се радвам, че той не избра за себе си професията на съдия", заяви от своя страна легендарният капитан на Юнайтед Брайън Робсън.

 

  Сподели
93