Сър Алекс: Опасявах се от този арбитър


Н. Гавазов

Сър Алекс: Опасявах се от този арбитър

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс призна, че иска възможно най-бързо да забрави за кошмарното отпадане от Шампионска лига след домакинската загуба от Реал Мадрид. Както е известно, шотландският специалист остана изключително огорчен от събитията по време на мача тази седмица, в който неговият отбор загуби от испанския тим с 1:2. Както е известно, повратен момент в двубоя се оказа изгонването на Луиш Нани в 56-та минута на мача, което продължава да бъде тема на разговор, особено след като за същото нарушение турския рефер не показа червен картон на Арбелоа в края на първата част.

Според думите на Сър Алекс, той е бил обезпокоен от кандидатурата на арбитъра още в самото начало, особено след като се разбра, че Чакър за своята международна кариера е изгонил седем футболисти от английски отбори и е привърженик на испанския футбол.

„Бях разтревожен и споделих опасенията си с един от своите помощници. Имах големи опасения този път, но сега всичко е назад. Ние нищо повече не може да направим. Трудно е да продължаваш да вярваш. Вече за трети път излитаме заради реферите. Не е лесно да се примириш. Но, анализирайки всичко, вземайки под контрол емоциите си, разбираш, че ние си оставаме Манчестър Юнайтед и трябва да приемеш, че такива неща се случват", заяви Сър Алекс.

„Повече нищо не може да направиш и в неделя ни чака важен четвъртфинал. Сега моето съзнание се проясни и ние трябва да продължаваме да живеем. Това е просто още един ден от историята на клуба. Това не е добър ден, но е още един ден. Моята задача сега е да заредя момчетата, които играха фантастично във вторник и запалянковците, на които сме им длъжници. Очевидно е че, Нани е разстроен, но трябва да се избавим от чувството си за вина. Аз не мисля, че той направи нещо неправилно и това е посланието ни към него", допълни легендарният шотландец.

Сър Алекс не пропусна да се заяде и със своя дългогодишен съперник на треньорското поприще Рафаел Бенитес, който в неделя ще изведе Челси на „Олд Тарфорд".

„Нямам намерение да бия този, който вече е паднал на земята. Това не е в моя стил", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
85