Алегри: Колкото по-малко мислим за Барселона, толкова по-добре


Н. Гавазов

Алегри: Колкото по-малко мислим за Барселона, толкова по-добре

Марио Балотели няма да започне мача за Милан срещу Дженуа в петък, съобщи старши-треньора на „росонерите" Масимилиано Алегри. Както е известно, двубоят, който е с начален час 21:45 българско време е част от програмата на 28-ти кръг на Серия А. Италианският национал се завърна към тренировки тази седмица, след като имаше проблеми с пищяла, но ще започне сред резервите на „Мараси".

„Марио не тренира в продължение на осем дни. Едва вчера той се готви заедно с останалите. В момента не може да издържи 90 минути на игрището. Аз обаче имам много опции в атака. Джампаоло Пацини е добре, Нианг също може да играе на тази позиция, а Боян Къркич показва добра форма. По-нататък не виждам проблем Пацини и Балотели да играят заедно", заяви Алегри по време на днешната си пресконференция.

Специалистът призна също така, че все още не мисли за мача с Барселона следващата седмица и отборът му е съсредоточен изцяло върху мача си с Дженоа и Серия А

„Надявам се да се представим добре и да продължим напредъка си в Шампионската лига, където всичко може да се случи и свидетелство за това е сблъсъка между Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Ако трябва да бъда честен, колкото по-малко мислим за Барселона, толкова по-добре за нас. Впрочем, надпреварата за третото място ще продължи до последния ден на сезона", допълни Масимилиано.

Наставникът на Милан отговори и на въпрос относно шансовете на отбора му за спечелване на Скудетото.

„Просто не виждам как Ювентус ще загуби преднина от 11 точки. Освен това пред нас е и отборът на Наполи, който също преследва първото място. Юве ще спечели първенството, защото прави страхотен сезон, много по-добър от предишния. Антонио Конте знае на 99,9 процента, че титлата е негова", завърши Алегри.

 

  Сподели
91