Ленън: Ювентус беше безпощаден


Н. Гавазов

Ленън: Ювентус беше безпощаден

Наставникът на Селтик Нийл Ленън след загубата от Ювентус в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионска лига заяви, че съперникът е бил с по-голяма класа от неговия отбор. Както е известно, „детелините" претърпяха второ поражение, този път с 0:2 и с общ резултат 0:5 отпаднаха от турнира.

„Всичко реши по-голямата класа на съперника. Нас ни подведе слабата реализация на положенията, но във всичко останало показахме много качествен футбол. В завършващия стадии на първо място е майсторството, но ние грешахме твърде често. И в двата мача Ювентус прояви по-голямо майсторство", заяви Ленън.

„Надявам се, че моите футболисти научиха много, което ще им помогне да направят крачка напред. Те накараха всички да се гордеят със Селтик. Моят отбор игра на великолепен стадион и се надявам, че полученият опит ще позволи на играчите ми да разцъфнат. И в двете срещи обаче Ювентус беше безпощаден", допълни наставникът на Селтик.

„Дори повече да нямаме възможност да се окажем на този стадии на турнира, ние в най-добрия случай преживяхме незабравими моменти. Никога не знаеш къде ще те отведе футбола, обстоятелствата могат да бъдат едни или други. На нас ни трябваха четири-пет години, за да се завърнем в груповата фаза на турнира. Победата в Москва беше ярка, двата мача срещу Барселона... всичко това е нещо невероятно", завърши Ленън.

 

  Сподели
122