Реал Мадрид с победа като гост на Юнайтед (видео)


В. Мухарски

Реал Мадрид с победа като гост на Юнайтед (видео)

Реал Мадрид победи като гост Манчестър Юнайтед с 2:1 в мач-реванш от 1/8-финала в Шампионската лига. "Белите" продължават напред след общ резултат от двете срещи - 3:2. Двубоят ще се запомни и с редица спорни съдийски отсъждания.

В 21-ата минута се стигна до центриране от корнер, след което Неманя Видич засече с глава топката, но удари страничната греда. След рикошета Уелбек засече от един метър, но Диего Лопес успя да закове кълбото на голлинията. До края на първата част двата тима си размениха по няколко добри възможности, а три минути преди почивката Анхел ди Мария се контузи и се наложи принудително да бъде заменен с Кака.

Три минути след началото на втората част Манчестър Юнайтед откри резултата след автогол на Серхио Рамос, но мадридчани имаха претенции за засада на Ван Перси, който бе изведен добре, последва удар, който бе блокиран, Варан не успя да изчисти и топката попадна у Рафаел. Той центрира и Уелбек отклони кълбото, което изненада Рамос, който засече в собствената си врата - 1:0.

В 55-ата минута се стигна до ново спорно съдийско решение, тъй като Луиш Нани бе изгонен с директен червен картон за влизане с бутоните напред във въздушен двубой с Арбелоа. Минута по-късно съдията не забеляза игра с ръка на голлинията на Рафаел.

Последва натиск на испанците и логично Лука Модрич изравни със страхотен удар от 20 метра в 67-ата минута. Три минути по-късно Роналдо вкара победния гол след асистенция на Гонсало Игуаин. В 82-ата минута "червените дяволи" бяха близо до изравнителен гол. След центриране в наказателното поле Карик засече отблизо с глава, но Диего Лопес спаси. В края на мача вратарят на Реал спаси и удар на Видич.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
242