Сър Алекс: Заради мач като този съм още в играта


Н. Гавазов

Сър Алекс: Заради мач като този съм още в играта

Сър Алекс заяви, че мачове като този с Реал Мадрид тази вечер са причината той да не може да напусне играта. 71-годишния специалист, който повече от четвърт век е начело на Юнайтед продължава да бъде все така обзет от ентусиазъм и да праши от енергия, преживявайки и най-малките неща, които се случват по време на срещите. Това вероятно е една от причините Жозе Моуриньо да отхвърли шансовете, че в скоро време ще оглави отбора от „Олд Трафорд".

„Хората ме питат защо не се отказвам след толкова много години в спорта, но как някой, който има и една унция страст за футбола в душата си, доброволно да обърне гръб на събития като предстоящото тази нощ?", заяви Сър Алекс за United Preview.

"Всичко е заради нощи като тази - „Олд Трафорд" е пълен до краен предел, прожекторите осветяват терена и два от най-великите и романтични клубове, за да се изправят един срещу друг в битка. Юнайтед и Реал са неизлечимо записани в историята на футбола, с толкова много велики играчи на голяма сцена през годините", коментира шотландецът.

„Иска ми се да мисля, че пионери като Сър Мат Бъзби и Сантяго Бернабеу, който е дал името на стадиона на Реал, ще се усмихват от горе и ще бъдат не по-малко развълнувани от всички нас, от перспективата за един драматичен футболен спектакъл с участието на най-добрите играчи на своето време", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
113