Пелегрини: У дома ще поправим нещата


Н. Гавазов

Пелегрини: У дома ще поправим нещата

Старши-треньорът на Малага Мануел Пелегрини даде коментарът си относно първата осминафинална среща от Шампионска лига против Порто. Както е известно, испанският колектив претърпя първо поражение в евротурнирите, губейки с 0:1 в португалската столица, но чилийският специалист е убеден, че ситуацията ще бъде поправена в реванша след три седмици.

„Ние започнахме лошо в атака и не сме доволни от играта си. Нямам усещането, че играхме нашия си футбол. Порто владееше топката, но не създаде толкова много положения за гол. Все пак съперникът ни заслужаваше похвала, тъй като не ни позволи да играем активно", заяви Пелегрини.

„Искахме да играем по-атакуващо, но Порто не ни го позволи. Не успяхме да създаваме положения за гол и да намираме пространства за атака. Тук вината не е само на играчите от линията на атаката. Когато отборът не работи по нужния начин, всеки е виновен. Трябваше да вкараме гол като гост и го искахме, но дори този резултат ни позволява да се надяваме, че ще успеем да продължим напред. На своя стадион ще се опитаме да поправим положението", каза още наставникът на Малага.

 

  Сподели
75