Перейра: Не позволихме на Малага да направи каквото и да е


Н. Гавазов

Перейра: Не позволихме на Малага да направи каквото и да е

Старши-треньорът на Порто Витор Перейра сподели мнението си за първата осминафинална среща от осминафиналите на Шампионска лига против Малага, в която неговият отбор постигна победа с 1:0, нанасяйки по този начин първо поражение на испанския тим в Европа.

„Първата ни цел беше да победим, а втората да не допуснем гол. Проведохме отличен мач, силно играхме от първата до последната минута. Мисля, че заслужавахме да вкараме втори гол. Не мога да бъда напълно доволен, защото не успяхме да докараме нещата до 2:0. Това щеше да е справедливо отражение на това, което се случи на терена", заяви Перейра след срещата.

„Именно това искам от Порто. Отборът трябваше да оказва натиск върху противника, да контролира играта и да се старае да вкара. Наистина съжалявам, че не успяхме да вкараме още. Разликата между Шампионска лига и останалите съревнования е в това, че противникът може да се възползва от всяка твоя грешка. Поради това беше важно да не пропуснем у дома. Съперникът? Това е отбор на високо ниво. Но този път не показа своята игра, тъй като ние бяхме много агресивни в моментите на преминаването си пот отбрана в атака. На практика не позволихме на Малага да направи каквото и да е", каза още наставника на Порто.

 

  Сподели
76