Гатузо: Дали Милан върви по пътя на Барселона? Да


Н. Гавазов

Гатузо: Дали Милан върви по пътя на Барселона? Да

Бившият полузащитник на Милан Дженаро Гатузо сподели мнението си за предстоящия сблъсък с Барселона в осминафиналите на Шампионска лига. Както е известно, в сряда, 20 февруари е първата среща между двата гранда и според по-голяма част от специалистите, фаворити са каталунците. Гатузо е на мнение, че всичко може да се случи в този мач.

„Във футбола никога не знаеш какво може да се случи. Той не подлежи на логически описания и става само да се играе. Разбира се, Барселона е много силен тим, но миналата година онова 1:1...", заяви Гатузо за Mundo Deportivo.

„Меси е най-добър в света? Да, аз искам да кажа, че и Кристиано Роналдо е невероятен играч, но Меси е от друга планета. Всеки играч, който вкара 90 гола в рамките на една година не е реален. Той е от PlayStation. Меси е по-бърз, има повече класа и резултатите му са много добри от останалите футболисти", продължава Дженаро.

„Сега съществува голяма разлика между Милан и Барселона. Каталунците са най-добрият отбор в света. Те извършиха много промени и сега всички копират техния футбол и развитието на футболната им академия", продължава полузащитникът.

„Дали Милан върви по този път? Да, този пример може да се следва, когато няма пари, както е в случая с Милан. Но младежкият проект няма как да бъде осъществен за един ден, за това са нужни години. Помня, че когато през 2000 година победихме с 2:0 Барселона на „Камп Ноу", техните фенове ги освиркваха. Сега всичко е променено. Подобно нещо може да се случи и с Милан. След 25 години на успехи, трябва да почакаш 2-3 години, за да се върне отбора на топ-ниво", завършва Гатузо.

 

  Сподели
92