Шахтьор и Дортмунд оставиха интригата за реванша (видео)


В. Мухарски

Шахтьор и Дортмунд оставиха интригата за реванша (видео)

Шахтьор Донецк и Борусия Дортмунд не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в първи осминафинал от Шампионската лига. Двата тима изиграха един интересен двубой с положения и пред двете врати на "Донбас Арена".

След малко повече от половин час игра домакините откриха резултата. Капитанът Дарио Сърна бе точен след добро изпълнение от фаул, при което топката мина над стената и направи безпомощен Роман Вайденфелер - 1:0. Четири минути преди края на първото полувреме Левандовски изравни след като се възползва от кошмарна грешка в отбраната на домакините и прати топката във вратата на Шахтьор. Преди почивката Матс Хумелс нацели греда.

В 69-ата минута Дъглас Коста бе намерен с дълго подаване от Ярослав Ракитски и благодарение на слаба игра в защитата на "жълто-черните", бразилецът отигра отлично положението и реализира доста красив гол, носейки нов аванс на своя тим. В 73-ата минута се откри уникална възможност за гол пред Левандовски, който стреля от трудна позиция, но прати топката близо до гредата.

В 87-ата минута Матс Хумелс засече центриране от корнер и прати топката в мрежата за крайното 2:2. По този начин интригата ще се запази и за реванша, който ще бъде в германия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
154