Анелка: Дойдох в Ювентус, за да спечеля ШЛ


Н. Гавазов

Анелка: Дойдох в Ювентус, за да спечеля ШЛ

Нападателят на Ювентус Никола Анелка заяви, че новият му отбор има отлични шансове да спечели тазгодишното издание на Шампионска лига. Както е известно, французинът премина в лагера на „бианконерите" през януари и веднага бе включен в заявката на тима за най-престижния европейски клубен турнир, в който на осминафиналите „Старата дама" ще се изправи срещу шотландския Селтик.

„Дойдох в Ювентус, защото отборът има всички шансове да спечели Шампионска лига през този сезон. Изминаха почти 13 години откакто победих в този турнир с Реал Мадрид и сега мечтая да направя това още един път до завършване на кариерата си. Бях много близо до успеха с Челси, но за съжаление това не се брои", заяви Анелка.

„Още на първата тренировка в Ювентус разбрах, че в този отбор са събрани отлични футболисти, които искат да спечелят Шампионска лига. Селтик също има своите плюсове и единият е, че върху тях няма никакъв натиск, никой не очаква тях победа в състезанието. Мачът в Глазгоу ще е много труден. Шотландските запалянковци имат славата на страстни привърженици, така че те ще подкрепят много активно своя отбор", каза още нападателят.

 

  Сподели
119