Лил - Валенсия: Статистиката няма да помогне на домакините


Н. Гавазов

Лил - Валенсия: Статистиката няма да помогне на домакините

Лил - Валенсия
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 05.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Александър Ставрев (Македония)

Интригата отдавна изчезна в група F на Шампионската лига. Байерн Мюнхен и Валенсия започнаха да набират скорост след втория кръг и преди последния кръг всички участници са наясно със съдбата си. Остана само да се изяснят няколко малки детайла.

Валенсия вече се класира за осминафиналите, но испанския клуб иска да заеме първото място в групата, а за да стане това ще трябва да бъде изпреварен Байерн по спечелени точки. Лил загуби от БАТЕ в борбата в личните мачове и за френският тим всичко вече приключи. Едва ли „прилепите" ще се сблъскат с някакви проблеми при превземането на чуждата отбрана, която на всичкото отгоре е най-лоша в квартета, пропускайки 12 гола в пет двубоя.

Всъщност, проблемите за Валенсия са другаде. След поражението от Реал Сосиедад с клуба се прости Маурисио Пелегрино. През май тази година 41-годишният аржентинец пое управлението на отбора и успя да го класира за осминафиналите на Шампионска лига, но на вътрешната сцена Валенсия преживява своя най-лош старт от сезон 1999/00 насам.

В състава на домакините се завръща от контузия нападателя Мендес. Де Мело е аут заради подколянно сухожилие, а защитникът Сидибе и халфът Педрети са наказани.

Валенсия е без контузените Каналес и Матийо, докато Бараган и Солдадо са контузени. Новоназначеният старши-треньор Ернесто Валверде вероятно ще гледа мача от трибуните, което означава, че край тъчлинията ще бъде треньора на вратарите Салвадор Гонзалес.

Както казахме по-горе, почти всичко в тази група е ясно, но интрига все пак има в двубоя и тя се крие в статистиката - Лил никога не е губел от испански противник у дома си. Но поглеждайки към цифрите, ще видим, че Валенсия пък е в серия от 16 мача без загуба срещу френски отбори. Кой тогава е по-близо до победата на „Метрополитен"? Предположенията са, че това са „прилепите", които ще се опитат да измият срама от поражението с 2:5 от Реал Сосиедад през уикенда, а също така футболистите ще искат да зарадват новия си треньор. Освен всичко това, едва ли испанците са се предали в борбата за първото място в групата, а успехът в това начинание минава през задължителна победа срещу Лил

Прогноза за: Лил - Валенсия 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лил:
16 ноември Лориен - Лил 2:0 (Лига 1)
20 ноември БАТЕ Борисов - Лил 0:2 (Шампионска лига)
25 ноември Олимпик Марсилия - Лил 1:0 (Лига 1)
28 ноември Бастия - Лил 0:3 (Купа на Лигата)
01 декември Лил - Бастия 0:0 (Лига 1)

Валенсия:
17 ноември Валенсия - Еспаньол 2:1 (Примера)
20 ноември Валенсия - Байерн Мюнхен 1:1 (Шампионска лига)
24 ноември Малага - Валенсия 4:0 (Примера)
28 ноември Валенсия - Ягостера 3:1 (Купа на Краля)
01 декември Валенсия - Реал Сосиедад 2:5 (Примера)

Досегашни срещи:
Лил - Валенсия
3 срещи
0 победи за Лил
1 равенство
2 победи за Валенсия
Голова Разлика: 6:2 за Валенсия

Коефициенти от bet365:
Лил - 3.00
Равен - 3.30
Валенсия - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Лил - 2.90
Равен - 3.25
Валенсия - 2.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152