Първо място за Шалке, второ за Арсенал


В. Мухарски

Първо място за Шалке, второ за Арсенал

Олимпиакос победи с 2:1 Арсенал в последния мач от Група "В" на Шампионската лига. По този начин англичаните остават на второ място в крайното класиране след германския Шалке 04. Олимпиакос ще продължи участието си в Лига Европа през пролетта, а френският шампион Монпелие безславно приключва участието си в евротурнирите.

В 38-ата минута Томаш Росицки откри резултата. Жервиньо проби отдясно и върна топката към чехът, който с хубав удар вкара за 1:0. В 64-ата минута се стигна до центриране в наказателното поле, където Арън Рамзи не успяа да овладее топката и тя попадна в Янис Маниатис, който от близко разстояние вкара за 1:1.

Девет миути по-късно обратът бе пълен. Резерва Костас Митроглу с удар извън наказателното поле вкара в далечния ъгъл за крайното 2:1.

В друга среща от същата група Монпелие и Шалке 04 не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1. В 56-ата минута Холтби изпълни фаул и прати топката в наказателното поле, където Метцелдер с глава я отклони към далечната греда, а там Хьоведес с плонж с глава бе точен за 1:0. Три минути по-късно Монпелие успя да изравни. Ерера стреля с глава, но топката бе извадена от голлинията от Метцелдер. Все пак Ерера при добавката бе точен за крайното - 1:1.

  Сподели
103