Зенит с минимален успех над Милан, Малага и Андерлехт без победител (видео)


В. Мухарски

Зенит с минимален успех над Милан, Малага и Андерлехт без победител (видео)

Зенит постигна минимална победа като гост на Милан с 1:0 в мач от група "С" на Шампионска лига. Руският шампион си осигури третото място в крайното класиране в групата и през пролетта ще играе в Лига Европа. Милан се бе класирал за 1/8 финал в Шампионската лига още в предния кръг.

В началните минути двата тима си размениха няколко голови възможности, като Хълк и Фламини не успяха да се разпишат. Все пак резултатът бе открит в 35-ата минута. Страхотна многоходава атака на гостите завърши с пас към Дани, който веднага стреля и бе точен за 0:1. Пет минути преди края на първата част Къркич пробва задна ножица, но не успява да нацели рамките на вратата.

След почивката домакините опитаха да стигнат поне до равенство, но Пацини и Робиньо не успяха да се разпишат, а за гостите близо до попадение бяха Сергей Семак и Денисов. В крайна сметка играчите на Зенит се поздравиха с успеха.

В друга среща от групата Малага и Андерлехт завършиха наравно - 2:2. В края на първата част Дуда откри резултата със страхотен удар извън наказателното поле - 1:0. Пет минути след почивката Йованович отбеляза гол със страхотен прейвърлящ удар и Андерлехт изравни - 1:1. В 61-ата минута Дуда отново даде преднина на Малага, но минута преди края на редовното време Мбокани бе точе за крайното 2:2. Малага завършва на първото място в групата с 12 точки, докато Андерлехт остана последен с 5 точки и не успя да се класира за Лига Европа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
105