Динамо Загреб ще спечели първите си точки в ШЛ


Н. Гавазов

Динамо Загреб ще спечели първите си точки в ШЛ

Динамо Загреб - Динамо Киев
Стадион: "Максимир", Загреб
Дата: 04.12.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Станислав Тодоров (България)

Динамо Загреб посреща Динамо Киев в шести кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят е без значение за класирането на двата тима: хърватският първенец играе последният си двубой в евротурнирите, докато украинците ще продължат своя път в Лига Европа.

Колкото и невероятно да звучи, двубоят си има своята интрига. Ако шампионът на Хърватия загуби утре вечер, той за втори път ще завърши груповата фаза без нито една спечелена точка. По този начин загребчани ще повторят антирекорда на Андерлехт от 12 поредни поражения в евротурнирите. След поражението от Загреб в националния шампионат, динамовци се разделиха с Анте Чачич. За трети път в своята кариера Крунослав Юрчич оглави тима и още в първия си мач специалистът започна с победа срещу Локомотива в двубой от вътрешното първенство, което позволи на столичани да увеличат разликата от втория Риека на десет точки.

Надеждите на феновете на Динамо Киев бяха, че любимците им в последния мач от групата ще се борят за класиране за плейофите в турнира. Това беше в началото на кампанията на Динамо в Шампионска лига, а такива бяха и предварителните обещания на клубното ръководството. Но неуредиците в клуба, необмислените изказвания и действия на играчи, треньори и босове попречиха на киевчани да се представят достойно в компанията на най-добрите. Една победа и едно равенство постигнаха украинците и вероятно това е напълно справедливо за тях - за всичко останало би трябвало да се сърдят само на себе си. Във Висшата лига на Украйна Динамо с още два отбора е в борба за второто място, което ще позволи на тима да участва в най-престижни европейски клубен турнир догодина.

„Прекрасно разбираме какво ни чака. Трябва да проявим характер и да се представим от най-добрата си страна. Гарантирам, че момчетата ще дадат всичко от себе си в мача с Киев. Отнасяме се с уважение към тях, но ние трябва да започнем да печелим първите си точки в Шампионска лига", заяви Юрчич по време на днешната си пресконференция.

Вероятно оптимизмът на гостите идва от факта, че в украинската делегация не влязоха Данило Силва, Олег Гусев, Евгений Хачериди и Нико Кранчар. Милевски е контузен, а в отбора цари предпразнично настроение - след мача в Загреб киевчани ще излязат в отпуска.

Очакванията са, че домакините ще бъдат по-мотивирани, водени от една-единствена цел - да вкарат гол и да спечелят първите си точки в турнира. Отсъствието на водещи футболисти в състава на гостите и предстоящата пауза вероятно ще се отразят на играта им, което увеличава още повече шансовете на хърватите да вземат нещо от този мач.

Прогноза за: Динамо Загреб - Динамо Киев 2:2

Последни 5 изиграни срещи:
Динамо Загреб:
10 ноември Сплит - Динамо Загреб 1:0 (Лига 1)
17 ноември Динамо Загреб - Задар 5:0 (Лига 1)
21 ноември Порто - Динамо Загреб 3:0 (Шампионска лига)
25 ноември НК Загреб - Динамо Загреб 1:0 (Лига 1)
30 ноември Динамо Загреб - Локомотива 1:0 (Лига 1)

Динамо Киев:
10 ноември Металург Запорожие - Динамо Киев 0:5 (Висша лига)
17 ноември Металург Донецк - Динамо Киев 1:0 (Висша лига)
21 ноември Динамо Киев - ПСЖ 0:2 (Шампионска лига)
25 ноември Динамо Киев - Арсенал Киев 4:0 (Висша лига)
30 ноември Закарпатия Узгород - Динамо Киев 2:4 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Динамо Загреб - Динамо Киев
3 срещи
0 победи за Динамо Загреб
0 равенства
3 победи за Динамо Киев
Голова Разлика: 7:1 за Динамо Киев

Коефициенти от bet365:
Динамо Загреб - 3.75
Равен - 3.50
Динамо Киев - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Загреб - 3.60
Равен - 3.40
Динамо Киев - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
108