Шчесни: Арсенал може да спечели Шампионска лига


Н. Гавазов

Шчесни: Арсенал може да спечели Шампионска лига

Вратарят на Арсенал Войчек Шчесни смята, че Арсенал може да спечели Шампионска лига през този сезон. Както е известно, през 2006 година лондончани бяха много близо до трофея, но загубиха финала от Барселона. Оттогава насам Арсенал неизменно е отстраняван на плейофите в състезанието и повече не получи шанс да бъде толкова близо до трофея.

Възпитаниците на Арсен Венгер вече се класираха за фазата на директните елиминации в най-престижния европейски клубен турнир този сезон, след като победиха вчера Монпелие с 2:0. Сега Шчесни е убеден, че лондонският гранд може да извърви целия път до финала и да повтори успеха на Челси от миналата година, когато „сините" завладяха континента.

"Естествено, че черпим вдъхновение от Челси. Те не бяха фантастични във Висшата лига миналия сезон, но направиха нещо велико. Надявам се, че ще можем да повторим това, което те извършиха през миналата кампания, но и да се справим малко по-добре в Премиършип. Отборите играят в различни турнири, за да ги спечелят. В Европа има страхотни тимове и има такива, чиито шансове за успех в ШЛ са по-големи от нашите. Но ние участваме в този турнир, за да го спечелим, така че съм амбициран да го направим"" сподели Шчесни за Standard.

 

  Сподели
130