Юлманд: Това е варварско поведение


Н. Гавазов

Юлманд: Това е варварско поведение

Старши-треньорът на Нордселанд Каспар Юлманд коментира скандалния епизод в срещата от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига против Шахтьор Донецк, в който нападателя на „миньорите" Луис Адриано игнорира принципа на феърплея.

„Това е скандал. Играчът сам прави своя избор. Адриано реши да постъпи по този начин. Но това, което последва, не бяхме виждали никога. Не само играчите, но и треньорите трябва да уважават правилата, които съществуват. Адриано трябваше да получи червен картон за постъпката си. Това би изменило хода на срещата. На всичкото отгоре той вкара три гола и ни се присмиваше, когато напускаше терена. Ако това се беше случило с моя отбор, щях да позволя на съперника да вкара ответен гол", заяви след мача Хюлманд.

„Смятам, че УЕФА трябва да вземе мерки и да накаже Шахтьор. Всички ние сме за честна игра и съблюдаване на правилата. Този мач се гледаше в много страни и санкциите щяха да бъдат добър урок за всички желаещи да постъпят по този начин. Изборът на Адриано беше съзнателен. Освен това, добре се видя, че от треньорската скамейка той получи одобрителен знак да продължи. Осъждам подобно варварско поведение, за него няма място във футбола", каза още наставникът на датския шампион.

 

  Сподели
81