Ди Матео: Вината е изцяло моя


Н. Гавазов

Ди Матео: Вината е изцяло моя

Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео след загубата с 0:3 от Ювентус в среща от петия кръг на груповата фаза на Шампионската лига даде своя коментар за двубоя, оцени шансовете на отбора за класиране за следващия етап в състезанието и отрече спекулациите, че е уволнен от собственика на клуба Роман Абрамович.

„Аз съм отговорен за резултата. Аз съм отговорен за слабото представяне тази вечер. Ако някой трябва да поеме вината, това съм аз. Избрах състава и бях убеден, че това е правилния отбор, който може да победи Ювентус или да получи равенство. Ето защо вината е моя", заяви Ди Матео пред журналисти след края на мача.

Италианският специалист не се яви веднага на пресконференцията и измина повече от час, когато най-сетне влезе в залата за срещи с представителите на медиите. Всичко това породи слухове, че наставникът на Челси е уволнен от поста си, но Роберто опроверга тази информация.

„Забавих се по лични причини. В момента съм тук, с отбора и мисля, че това ще се запази и за в бъдеще. Що се отнася до мен, аз ще продължавам да работя. Дали е несправедливо, ако бъда уволнен? Не съм аз човека, който може да ви отговори на този въпрос", каза още наставника на Челси.

„Относно шансовете ни за класиране, имаме надежда, че може да продължим. Чисто математически, защото Шахтьор може да победи Ювентус и ние се надяваме точно на това. Относно Торес, както и всеки играч, който бъде оставен на пейката е напълно нормално да изпита разочарование. Разбира се, Фернандо има бъдеще в отбора", завърши Ди Матео.

 

  Сподели
89