Буфон: Искам да спечеля Шампионска лига


Н. Гавазов

Буфон: Искам да спечеля Шампионска лига

Джиджи Буфон заяви, че ще остане в Ювентус за още три сезона, за да изпълни своята мечта в Шампионската лига. Както е известно, вратарят има договор със „Старата дама" до юни следващата година, но стражът призна, че е дал съгласието си контракта му да бъде удължен с още три сезона.

„В момента подписването на договора не е приоритет. Нека първо минат важните мачове и след това ще мисля, но изненади няма да има, аз ще остана още три години. Искам да спечеля Шампионска лига преди да се пенсионирам. Ще е жалко да сложа край на кариерата си без този трофей", заяви Буфон.

Стражът се надява, че неговият отбор ще успее да спечели четири точки от последните си два мача и по този начин да се класира за следващия етап на най-престижния европейски клубен турнир. Първото изпитание е срещу Челси утре вечер.

„Ние сме на същото ниво като на европейския шампион. Аз дори не смятам, че ни липсва опит, защото всички играем за национални отбор, където сме титуляри. Уважаваме Челси, но имаме своите козове, за да постигнем победа", каза още стража на Ювентус.

 

  Сподели
95