Португалската мафия уговорила мача Клуж - Галатасарай?


Н. Гавазов

Португалската мафия уговорила мача Клуж - Галатасарай?

Съучастникът в предполагаемия договорен мач ЧФР Клуж - Галатасарай от четвъртия кръг на Шампионска лига разказа подробности от подготовката на престъплението. Както е известно, румънският телевизионен канал Sport TV съобщи, че резултатът във въпросния двубой е бил манипулиран, което предизвика незабавната реакция на румънските власти.

В ефира за Sпорт TV съучастникът на аферата поиска да му бъде запазена анонимността и призна, че турски бизнесмен е заплатил 320 000 евро, за да бъде осигурен „правилния резултат".

„Аз получих 320 000 евро от човек на име Салем и ги занесох на Каду. Това е турчин, богат и много влиятелен човек, добре известен в Клуж, до колкото знам има общ бизнес със собственика на ЧФР. Срещнахме е в жилищен район на Клуж, където живее този турчин, в автомобил, след което занесох парите в един апартамент, който клуба предоставя играчите", заяви източникът.

„Така не трябва да се прави. Това е мафия. Това се нарича именно така - португалска мафия, която не се интересува за резултатите на отборите. Те дойдоха тук, защото могат да правят неща, които в други страни не биха си позволили и ще ги хванат. Тази мафия се занимава с такива неща заедно с президента Юлиу Мурешан и Пасканя (собственика на клуба). Ние знаем що за хора са и колко много печелят от такива срещи", каза още съучастникът в престъплението.

„Клубът беше напуснат един след друг от треньорите Мунтяну, Андоне и Кирцу - всички те знаеха какво става. Тази португалска мафия сменя треньорите един след друг, за да може по-лесно да ги контролира", завършва интервюто.

Както е известно, в момента старши-треньор на Клуж е португалеца Пауло Сержио, който пое тима на 28 октомври тази година, след изненадващото уволнение на Йоан Андоне.

 

  Сподели
124