Байерн и Валенсия със заслужени победи


В. Мухарски

Байерн и Валенсия със заслужени победи

Байерн Мюнхен разгроми Лил с 6:1 в среща от група F на Шампионската лига. Бащиан Швайнщайгер откри резултата след като изпълни добре пряк свободен удар в петата минута на мача. Клаудио Пизаро удвои след страхотна комбинация с Франк Рибери и удар от границата на наказателното поле в 18-ата минута. В 23-ата минута Ариен Робен стреля от фаул, топката се отклони в тялото на Стефан Балмон и влезе във вратата на гостите. Пет минути по-късно резултатът бе 4:0 в полза на домакините, след като Клаудио Пизаро се разписа. В 33-ата минута Лам центрира, а Пизаро с глава направи 5:0, оформяйки своя хеттрик.

След почивката Лил върна един гол, като точен бе Саломон Калу, който прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 1:5 в 58-ата минута. Името си сред голмайсторите записа и Тони Кроос в 66-ата минута като по този начин оформи крайното 6:1.

В друга среща от групата Валенсия се наложи над БАТЕ с 4:2. Жонас откри резултата в полаза на Валенсия след 26 минути игра. В 29-ата минута Солдадо вкара от дузпа - 2:0. Резултатът стана класически в полза на "прилепите" в 51-ата минута, когато Фегули се разписа след асистенция на Гаго и грешка в защитата на БАТЕ. 120 секунди по-късно Брешан върна един гол за БАТЕ, а в 83-ата Мозолевски бе точен и намали на 3:2. Крайното 4:2 оформи Фегули в 86-ата минута.

  Сподели
143