Селтик удари Барселона, Бенфика се разправи със Спартак Москва


В. Мухарски

Селтик удари Барселона, Бенфика се разправи със Спартак Москва

Селтик победи Барселона с 2:1 в двубой от група G на Шампионската лига. Срещата започна с натиск на гостите. В 8-ата минута Лео Меси шутира над гредата от 13 метра. След още няколко атаки на гостите се стигна до 21-ата минута, когато Уаняма надскочи Жорди Алба и с глава откри резултата в полза на домакините. В 29-ата минута Лео Меси нацели гредата, а в 37-ата и Алексис Санчес стори същото за жалост на феновете на каталунците.

В 51-вата Педро стреля с глава към близката греда, но топката мина до сглобката в аут. Последва удар на Меси, но стражът на домакините се справи с положението. Вратарят на Селтик спаси отбора си при няколко ситуации, като при една от тях - в 70-ата минута, с една ръка изби удар на Меси. В 83-ата минута вратарят на домакините изрита силно топката, Чави се размина и Уот излезе сам срещу Валдес и опъна мрежата на испанците - 2:0. В края на мача Меси най-после се разписа и по този начин оформи крайното 2:1.

В друга среща от групата - Бенфика победи Спартак Москва с 2:0. И двете попадения паднаха след почивката. В 55-ата минута резерва Оскар Кардосо вкара с глава отблизо и по този начин откри резултата. В 69-ата той реализира своя втори гол в мача и по този начин подсигури успеха за своя тим. Ситуацията стана още по-неприятна за гостите в 77-ата минута, когато Бенфика получиха право да изпълнят дузпа, а Николас Пареха бе изгонен. Кардосо пропусна от бялата точка и резултатът се запази непроменен.

  Сподели
111