Рио Фърдинанд няма да играе срещу Брага


Н. Гавазов

Рио Фърдинанд няма да играе срещу Брага

В утрешния мач от Шампионска лига против Брага, мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън ще предостави отдих на централния защитник Рио Фърдинанд. Травмата на Неманя Видич, Крис Смолинг и Фил Джоунс принуждава наставника на „червените дяволи" да използва Рио без почивка през настоящия сезон, поради което шотландеца няма да използва опитния си бранител срещу Брага, позволявайки му да възстанови силите си за предстоящите двубои от вътрешното първенство.

Освен това, именно в сряда Фърдинанд ще отпразнува своята 34-годишнина. Според информация на The Sun, ветеранът ще посрещне рождения си ден в празнична обстановка, а не на терена.

„Мачът с Брага ще ми позволи да задействам цялата широчина на отбора. Аз ще извърша няколко изменения. Ако успеем да постигнем победа, това ще е много добре, но на първо място все пак стои класиране за плейофите. За да оформим класирането си за следващия етап, аз ще използвам Смолин и Джоунс. Това ще ми позволи да запазя Фърдинанд свеж и няма да се вълнувам, че той не играе в събота, сряда, събота, сряда. Това е важно, защото Видич няма да с върне до Коледа и трябва да се презастраховаме", съобщи Сър Алекс.

 

  Сподели
77