Боулд: Не ни достига увереност в силите


Н. Гавазов

Боулд: Не ни достига увереност в силите

След загубения мач срещу Шалке 04 в рамките на третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, помощник-треньорът на Арсенал Стив Боулд призна, че на водения от него отбор не му достига увереност в собствените сили. В сряда вечер „артилеристите" отстъпиха на гилзенкирхенци с 0:2 на свой терен. Лондончани владееха по време на цялата среща топката, имаха териториално преимущество, но всичко това не успяха да конвертират в гол, а напротив - получиха два.

Боулд, заменяйки на треньорската скамейка дисквалифицирания Арсен Венгер, смята, че една от причините за поражението е недостатъчната увереност на неговите футболисти. Според думите на специалиста, отборът е загубил това си качество още в съботния мач, когато загуби гостуването си на Норич.

„Аз мисля, че съботният резултат ни изкара от релсите и видяхте, че сега не ни достига увереност в собствените сили. Нашите футболисти изглеждаха изморени и много измъчени след мачовете на националните си отбори, но това не бива да служи като оправдание за последните неуспехи. За съжаление, на футболистите не им достига спокойствие и както вече говорих, увереност в действията с топката, което е необичайно за нас", заяви Боулд за Sky Sports.

 

  Сподели
80