Арсенал ще излъже Шалке 04


А. Йорданов

Арсенал ще излъже Шалке 04

Арсенал - Шалке 04
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

В мач от група „B" на Шампионската лига се изправят отборите на Арсенал и Шалке 04. Двата тима играят отворен футбол и очакванията са да станем свидетели на един зрелищен двубой с много голове.

Лондончани започнаха колебливо сезона и след първите 8 двубоя имат 3 победи, 3 равенства и 2 загуби. Момчетата на Арсен Венгер се намират на 9 - ата позиция, което със сигурност не се нрави на феновете на „топчиите", които тъгуват за Робин ван Перси, който бележи вече за Манчестър Юнайтед. В събота, „артилеристите" допуснаха минимална загуба от Норич като гост с 1:0. „Червено - белите" не се представиха никак добре и заслужено претърпяха това поражение. Така обаче не стоят нещата за мачовете от Шампионската лига. В първите два кръга Арсенал имат две победи и в момента отборът от „Емиратс" е лидер в групата. В миналият кръг Санти Касорла и компания се наложиха с 3:1 над гръцкия Олимпиакос , а попаденията бяха дело на Подолски, Жервиньо и Рамзи.

От своя страна „кралско сините" започнаха по-добре кампанията си и в момента са на третата позиция в Бундеслигата с актив от 17 точки, на осем зад водача Байерн Мюнхен. Безспорно футболистите на Хууб Стевенс са във добра форма и това те доказаха в събота, когато се наложиха с 2:1 над Борусия Дортмунд на терена на шампионите. Головете за Шалке 04 вкараха Ибрахим Афелай и Марко Хьогер. Представянето на германците в ШЛ също е добро - те са на втората позиция в групата, след като от два мача имат 4 точки. В миналият кръг обаче, тимът допусна изненадващо равенство у дома срещу френския Монтпелие.

Контузените в Арсенал са Фабиански, Росицки, Шчесни, Диаби, Чембърлейн, Уолкът и Кошчелни което няма как да не се отрази на играта на лондончани. Добрата новина е, че Киърън Гибс се завърна в строя, но едва ли Венгер ще рискува със здравето му. Очаква се на неговата позиция отново да започне Андре Сантос. В атака ще бъдат заподозрените Касорла, Подолски и Жиру.
За Шалке срещата ще пропусне Дракстер, който е с изкълчена китка и ще получи почивка. Централният защитник Пападопулос отното ще бъде извън строя, заради инфекция.

Интересните факти преди този мач са, че Арсенал вкарва средно над 2,5 гола в последните си шест мача от Шампионската лига, което е забележително. Още един факт доказва, че „артилерисите" са резултатни. Те са вкарали най - малко две попадения в последните си три мача в ШЛ.

Този мач е труден за прогнозиране. Двата отбора играят открит и комбинативен футбол, като фактора домакинство тук почти няма да окаже влияние. Очакванията са лондончани повече да задържат топката и по-често да атакуват. Логиката сочи, че макар и трудно, Арсенал все пак ще вземе своето.

Прогноза: Арсенал - Шалке 04 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

26 септември Арсенал - Ковънтри 6:1 (Купа на Лигата)
29 септември Арсенал - Челси 1:2 (Висша лига)
03 октомври Арсенал - Олимпиакос 3:1 (Шампионска лига)
06 октомври Уест Хем - Арсенал 1:3 (Висша лига)
20 октомври Норич - Арсенал 1:0 (Висша лига)

Шалке 04:

28 септември Фортуна Дюселдорф - Шалке 04 2:2 (Бундеслига)
03 октомври Шалке 04 - Монпелие 2:2 (Шампионска лига)
06 октомври Шалке 04 - Волфсбург 3:0 (Бундеслига)
11 октомври Рот-Вайс Оберхаузен - Шалке 04 1:2 (Приятелска среща)

20 октомври Борусия Дортмунд - Шалке 04 1:2 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Шалке 04

2 срещи
1 победа за Арсенал
0 равенства
1 победа за Шалке 04
Голова Разлика: 5:4 за Шалке 04

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.00
Равен - 3.50
Шалке 04 - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 2.05
Равен - 3.35
Шалке 04 - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130