Виланова се притеснява от Селтик


Н. Гавазов

Виланова се притеснява от Селтик

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова изрази опасенията си от импровизираната обрана на отбора и от това, че футболистите му ще имат проблеми при въздушните двубои с нападателите на Селтик по време на срещата между двата тима тази вечер.

Барселона е без загуба в Примера дивисион и Шампионска лига през този сезон, но от началото на кампанията си отборът на Виланова постоянно е сполетяван от травми в отбранителната линия. След като допусна четири гола срещу Депортиво през уикенда, по всичко изглежда, че халфовете Алекс Сонг и Хавиер Масчерано отново ще импровизират в центъра на зашитата.

Виланова се опита да омаловажи значението на контузиите, но изрази опасенията си от шотландските шампиони, особено в светлината на тяхната победа с 3:2 над Спартак Москва по-рано този месец.

„Контузите са обикновено главоболие за всеки един треньор, но ние имаме начин да реагираме. Всички играчи са на необходимото ниво и готови за срещата. Но всеки мач в Шампионската лига е много труден и аз съм притеснен, защото Селтик е много бърз отпред и това се видя срещу Спартак. Играят добър контраатакуващ футбол и знам, че са опасни. Най-много се страхувам обаче от борбата във въздуха. Тук не идва случаен отбор, защото Селтик изравни на Бенфика и победи Спартак Москва. Какво да кажем повече?", заяви Виланова за Catalunya Radio.

 

  Сподели
83