Алегри: Дали сме се класирали? Вие чувате ли се?


Н. Гавазов

Алегри: Дали сме се класирали? Вие чувате ли се?

Масимилиано Алегри не скри радостта си от първата европейска победа на Милан за последните две години извън „Сан Сиро" и отбеляза добрата игра на Кристиано Абиати за успеха тази вечер над Зенит. В среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига „росонерите" победиха с 3:2 своя съперник на собствения му стадион и вече имат в своя актив 4 точки.

„Постигнахме важна победа. Не е леко да победиш Зенит на неговия стадион. Издържахме на страхотния натиск, а вратарят ни беше безупречен. Доволен съм и от играта на централните ни защитници, които изпълниха блестящо задачите си", сподели Алегри за НТВ Плюс.

„В събота Абиати страдаше от грип и не се чувстваше добре. Но в последните два дни той излезе от това състояние и тази вечер ни помогна много. Допуснахме гол през първата част и още един след почивката. Това беше сериозно изпитание за нас, но ние го издържахме. Великолепно играхме до края и създадохме ситуация, в която падна победния гол", каза още наставникът на Милан.

„Не мисля, че Спалети се нуждае от моите съвети (Б.ред. репортерът попита Алегри, какъв съвет ще даде на Спалети за постигане на добър резултат). Лучано е отличен треньор и най-малко има нужда някой да го съветва. Видяхте как в 30-та минута промени играта и можеше да спечели мача", добави Алегри.

„Относно атмосферата на стадиона, ще кажа, че в това отношение Зенит е в авангарда на европейския футбол. Видях невероятен стадион и невероятни запалянковци, които създадоха истински празник за всички", продължи италианският специалист.

„Дали сме се класирали? Вие чувате ли се? Победата донесе само три точки и има да играем още 4 мача. Мисля, че всичко ще се реши в самия край", завърши Алегри.

 

  Сподели
189