Байерн се разправи с Валенсия, БАТЕ громи като гост на Лил


В. Мухарски

Байерн се разправи с Валенсия, БАТЕ громи като гост на Лил

Финалистът от миналата година в Шампионската лига – Байерн Мюнхен победи Валенсия с 2:1 на старта на груповата фаза. Срещата бе от група F на Шампионската лига и бе игран на "Алианц Арена". В 38-ата баварците логично откриха резултата с красиво попадение на Бастиан Швайнщайгер. Робен добре намери Бастиан, който с удар от движение стреля по диагонала за 1:0.

В 76-ата минута падна второто попадение за домакините. То бе дело на Тони Кроос, след асистенция на Бадщубер. Нелсон Валдес върна един гол в 90-ата минута. В добавеното време на срещата Адил Рами получи втори жълт картон за нарушение в наказателното поле, а освен това играчите на Байерн получиха правото да изпълнят дузпа. Марио Манджукич обаче не бе точен от наказателния удар и резултата се запази 2:1.

В друга среща от групата френският шампион Лил загуби от белоруския Бате Борисов с 1:3. На стадион “Гранд Стад Лил Метропол” головете за белорусите вкараха Володко в 6-ата, Родионов в 20-ата и Олехнович в 43-ата минута, а за домакините точен бе Чеджу в 60-ата минута.

  Сподели
132