Анчелоти: Победихме не защото Динамо е слаб, а защото играхме добре


Н. Гавазов

Анчелоти: Победихме не защото Динамо е слаб, а защото играхме добре

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти сподели впечатленията си от срещата от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига с Динамо Киев. Както е известно, френският гранд превъзхождаше изцяло своя противник и постигна заслужена победа с 4:1.

„Щастлив съм, защото мисля, че първият мач никога не е лесен. Ние добре се подготвихме за този мач, отделихме голямо внимание на тактиката, а всички футболисти играха много силно и изпълниха указанията ми. През първата половина показахме по-голямо темпо и демонстрирахме качествен футбол. Нападателите играха отлично. Успяхме да създадем необходимата дълбочина в атака. Като цяло, получи се много добър мач", заяви Анчелоти за официалният сайт на УЕФА.

„Динамо не е най-добрият отбор в Европа, но това е силен съперник и с големи традиции. Ако сме победили не е защото противникът е слаб, а защото ние играхме добре. Сега очакваме Порто, отбор от много висока класа. Но най-важното е, че постигнахме победа в първия си мач", каза още италианецът.

 

  Сподели
182