Виланова: Барселона не е фаворит и е рано да говорим за Уембли


Н. Гавазов

Виланова: Барселона не е фаворит и е рано да говорим за Уембли

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова заяви, че е твърде рано да се говори за фаворити в Шампионската лига и подчерта, че е много важно за каталунците да започнат кампанията си с победа. Както е известно, „блаугранас", които са един от фаворитите в състезанието ще стартират в сряда вечер у дома срещу Спартак Москва.

По-рано през деня Сандро Росел посочи, че за тима на този етап е по-важно да се постигне в първия мач от турнира, това мнение беше споделено и от старши-треньора Виланова.

„Този мач е много важен, но не повече, отколкото всеки друг. Всеки знае значението му. Шампионската лига е най-сериозната и важна конкуренция заедно с примера дивисион", заяви Виланова по време на днешната си пресконференция.

„Има шест мача в груповата фаза, но от друга страна знаем, че всеки мач е важен. Ние не искаме да започнем лошо. Важно е също така да покажем най-доброто от себе си и да зарадваме собствената си публика. Шампионската лига винаги ни е мотивирала, ние сме много развълнувани. Всички играчи знаят колко е хубаво да достигнем до елиминационната фаза. Има ли натиск? Аз не чувствам никакъв натиск, освен онзи, който аз си налагам", каза още наставникът на Барселона.

Виланова отхвърли идеята, че каталунците ще търсят отмъщение за отпадането си от турнира през миналата година.

„Във футбола не винаги може да спечелиш и е много трудно постоянно да поддържаш печеливш цикъл. Но четири последователни години сме в полуфиналите на Шампионската лига. Този клуб винаги се опитва да печели всеки шампионат и всички трофеи. Бях в първия отбор в продължение на четири години, през които достигнахме два финала и знам, че е важно да се започне добре. В противен случай след това играеш за догонване. В момента всички се чувстваме удобно, но нека не забравяме, че имаме трудни съперници", допълни Виланова.

„Не съм съгласен, че сме фаворити. Знаем, че няма да ни е лесно. Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити бяха силни и отпаднаха от груповата фаза миналата година. На този етап не сме фаворити. Нека да стигнем до полуфиналите и тогава ще говорим. Но сега не искам да обсъждам тази тема", коментира специалистът.

„Рано е да се говори за „Уембли", защото състезанието дори не е започнало, по-важно е да печелим всеки мач. Първо са мачовете в групите. Имаме хубави спомени от „Уембли", но е рано да мислим за финал", допълва наставникът на каталунците.

Виланова ще срещне и едно познато лице в сряда вечер, наставникът на Спартак Москва Унай Емери, който преди това беше начело на Валенсия.

„Познавам добре Унай. Той винаги е бил труден съперник и винаги пристига тук за да ни оказва натиск. В Шампионската лига често има елемент на изненада, защото не познаваш добре другите отбори, но с Емери в Спартак ще ни е малко по-спокойно, защото се знаем отлично. От това, което знаем за тях е, че те са силни на контраатака, имат динамичен отбор и ще ни бъде трудно с тях", завърша Виланова.

 

  Сподели
63