Моуриньо: Това е ДНК-то на Реал Мадрид


Н. Гавазов

Моуриньо: Това е ДНК-то на Реал Мадрид

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо сподели впечатленията си от победата над Манчестър Сити в среща от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Както е известно, три минути преди края на мача „белите" губеха в резултата, но с попадения на Бензема и Роналдо се добраха до победата.

„Бурната ми радост? Играчите ми дадоха повод за такава проява на емоциите. Ако вие побеждавате Барселона и Манчестър Сити, значи може да победите всеки един отбор", заяви Моуриньо по време на пресконференцията си след мача.

„Някои журналисти вече бяха приготвили текста си, но след това им се наложи да изтрият това, което бяха написали. Нашите голове ги накараха да си отворят лаптопите и да заработят много бързо", продължи португалският специалист.

„Радвам се, че победихме, но по същия начин щях да се радвам, ако бяхме загубили, защото в този мач Реал демонстрира своето ДНК. Имате ли да възразите? Това е тяхната позиция, желанието им да умрат на терена, но да победят. Сега играчите ми ще се приберат по домовете си изморени. Така беше и след мача с Барселона", продължава развълнуван Моуриньо.

„Защо смених Серхио Рамос? Очаквах въпроса, защото всички обичате някакви истории. Но решението ми е изцяло техническо. Нямам никакви проблеми в дисциплинарно отношение с него. Той е отлично момче и голям футболист", каза още наставникът на Реал.

„Феновете бяха фантастични и ни подкрепяха, дори когато губехме. Да съчувствам на Сити? Не. Това е футболът. Играхме добре от първата до последната минута и заслужавахме да победим", допълни Моуриньо.

 

 

  Сподели
69