Ди Матео: Не е невъзможно да защитим титлата си


Н. Гавазов

Ди Матео: Не е невъзможно да защитим титлата си

Роберто Ди Матео заяви по време на пресконференцията си преди мача с Ювентус от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига, че целта пред неговия отбор е да излезе от групите на турнира. Както е известно, в сряда вечер на „Стамфорд Бридж" европейският шампион ще започне защитата на титлата си срещу възможно един от най-трудните съперници в лицето на италианския първенец.

„Целта винаги е да преминем през групата, това е нашата първа цел. Имаме три шампиона, от Италия, Украйна и Дания, така че ще е много трудно. Това важи за всички участници и мисля, че Шампионската лига е много по-силна от миналата година", заяви Ди Матео по време на днешната си пресконференция.

„Когато си в голям клуб като Челси, винаги има натиск за печелене на трофеи", допълва италианският специалист.

„Ювентус е много силен отбор, това се знае от всеки и не е случайно, че дълго време са без загуба. Имат много качествени, опитни и по-млади играчи и това е един от най-трудните отбори, срещу които бихме могли да се изправим", каза наставникът на Челси.

„Отборът им ще бъде подобен на този, който дойде тук преди няколко години и се опита да не завърши наравно, но сега те ще направят всичко възможно да наложат своя футбол, те обичат да контролират топката, но пък ние ще се постараем да ограничим пространствата им на терена", заяви Ди Матео.

Според специалистите, Челси изненадващо спечели Шампионката лига, особено след поражението в Неапол, но италианският специалист смята, че няма случайни неща.

„Трябва да си заслужиш всичко, което получаваш. Работихме много усилено и се готвехме за различните противници, срещу които се изправихме. Това не е само късмет, разбира се, има нужда от него, но той е само малка част от всичко. Трудно е, защото конкуренцията е жестока. Всеки сезон идват нови силни отбори, като ПСЖ и Ювентус сега, но ние ще се опитаме да защитим титлата си, не е невъзможно да го направим", завършва наставникът на Челси.

 

  Сподели
92