Спалети: Не знам какво се случи през първите 20 минути


Н. Гавазов

Спалети: Не знам какво се случи през първите 20 минути

Старши-треньорът на Зенит Лучано Спалети коментира поражението в срещата от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига срещу Малага и сподели причините за неуспешното представяне на руския отбор. Както е известно, Зенит претърпя пълен крах на „Ла Росаледа", губейки с 0:3 от своя съперник.

„Аз на себе си не мога да обясня какво се случи през първите 20 минути, така че не очаквайте отговор от мен. В някои епизоди, в които можехме да вземем правилно решение, ние допуснахме груби грешки. Имам усещането, че нещо все не ни достига за да играем успешно в Шампионската лига", заяви след мача Спалети.

„Защо не помогнаха новите попълнения? Тях защо намесвате? Ние подсилихме полузащитата и атаката, а головете бяха допуснати от бранителите. Съгласен съм, че имаме играчи с характер, това са класни футболисти, но при положенията, в които допуснахме голове, се случиха странни неща. Но не може да говорите, че не сме направили нищо. Всъщност, вие сте прави, говорете каквото си искате, тази вечер сте прави", продължи ядосаният италианец.

„Не се намираме в оптималната си физическа форма, но допуснахме голове в първите 20 минути и тук не може да говорим за умра. Но ситуацията не е добра, защото момчетата се завърнаха от националните си отбори, имаше мач с Терек, след това, в Петербург останаха контузени играчи, а ситуацията е сложна, защото на практика разполагам само с четирима защитника. Трима са в Петербург, освен това Лукович не е на 100 процента готов за мач", завърши Спалети.

 

  Сподели
68