Алегри: Направихме малка стъпка напред


Н. Гавазов

Алегри: Направихме малка стъпка напред

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че равенството 0:0 с Андерлехт в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига е „малка стъпка напред" за неговия отбор и също така обясни избора си на стартовата единадесеторка.

„Бих казал, че направихме много технически грешки през първата половина. Това не е лесен момент и разбира се, натискът да побеждаваме във всеки мач е голям. След почивката отборът показа повече смелост и създаде някои важни голови възможности. Съзнавахме, че една победа ще направи нещата по-лесни за нас. Сега трябва да продължим да работим и да подобряваме онези аспекти в играта ни, които се нуждаят от коригиране. Едва ли ще е полезно да говор много, но моите момчета играха с усилия, смелост и интензивността, докато Андерлехт не отправи нито един изстрел към нашата врата. В този смисъл, това е една малка стъпка напред", заяви след мача Алегри.

Милан започна с Боатенг и Емануелсон зад Пацини, което изненада всички присъстващи, но наставникът на „росонерите" обясни избора си.

"Първата тактическа система не беше завършена. Във важен мач като този нямаме нужда от по-гъста полузащита. Всичко мина по-добре след почивката, но трябва да имаме малко повече кураж. Позитивите са, че ние не позволихме на противника голови възможности, но негативите са, че пропиляхме някои добри шансове и в момента, това е начина, по който се развиват нещата при нас, което не е добре. Дори накрая се притеснявах Андерлехт да не вкара от един-единствен шанс", каза наставника на Милан.

Алегри коментира и контузиите на Пато, Робиньо и Монтоливо.

„Монтоливо е играч, който може да ни даде по-добро качество в средата на терена. Липсват ни трима от най-важните играчите в отбора. Наистина е срамота, че не победихме, защото успехът беше много важен за момчетата, щеше да им окаже положително въздействие в психологически план. Но все още мисля, че сме на правилния път и съм спокоен, точно както бях преди мача. Монтоливо ще се върне в събота, но всичко, което направихме не бива да се отрича и смятам, че в момента сме в процес на растеж, ние само трябва да го ускорим", завърши Алегри.

 

  Сподели
78